THE ITINERARY

Cavalls del Vent MBT és una ruta que et permetrà descobrir l’entorn del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Gaudireu de les espectaculars parets del vessant sud del Moixeró, recorrereu la vessant sud de les serra del Cadí, gaudint de magnífiques vistes del vessant est i nord del Massís del Pedraforca,  saltant de vall en vall per  pistes i camins a força alçada. Més endavant , pedalareu per la espectacular vessant nord de la serra del Cadí amb les seves abruptes parets, les seves estretes valls i els seus magnífics racons.  

 

Podreu visitar La Seu d’Urgell, cap de comarca de l’Alt Urgell, i els  petits i bonics pobles de les 3 comarques d’entre els quals destaquem: Josa de Cadí, Tuixén, Arsèguel, El Querforadat, Bellver de Cerdanya, Talló i Bagà. 

Pel que fa al patrimoni cultural destaquem la catedral de Santa Maria d’Urgell a La Seu d’Urgell, única catedral integrament romànica de Catalunya, i el Santuari de Santa Maria de Talló, tots dos declarats bens cultural d’interès nacional. 

 

Als allotjaments de la Cavalls del Vent podreu gaudir de la gastronomia d’aquestes comarques pirinenques i de la calma i el confort d’aquests llocs per afrontar la següent etapa amb plenitud.  

Una ruta plena de contrastos i de sorpreses per amants de la natura, de la bici de muntanya i de les grans travesses. 

Fitxa tècnica de la ruta: 

-Sortida/Arribada: Bagà 

-Distància total: 225 km /3 etapes -230 km / 4 o mes etapes    

-Cota mínima:  665 m. riu Segre a La Seu d’Urgell 

-Cota màxima:  2.108 m. Coll de Pal 

-Desnivell  acumulat : 7.300m+ 

-Colls/cotes a superar:  12 

-Pobles: Bagà, Josa de Cadí, Cornellana, Fórnols, Tuixén, La Seu d’Urgell, Cerc, Ansovell, Arsèguel, Banys de Sant Vicenç, El Pont de Bar, Toloriu, El Querforadat, Bèixec, Montellà, Nas. Pi, Bellver de Cerdanya, Talló, Riu, Urús, Masella, Bagà. 

 

 

 

 

Catalunya, Barcelona és molt més, Prineus Barcelona, Biosphere Committed Company